Skip to content

Ben je klaar met altijd maar tijdelijke contracten, wil je na lange tijd toch weer aan het werk, twijfel je over je loopbaan of zou je graag in een andere branche willen werken? Een stap zetten op weg naar (ander) werk waar je echt blij van wordt is niet altijd makkelijk. Maar wist je dat je hulp kunt krijgen? Bij NHN Werkt Door vind je een luisterend oor en krijg je advies over de weg die jij kunt volgen. Velen gingen je al voor, zoals Rudy (34). Na een hele diverse carrière was hij nog steeds op zoek naar zijn droombaan.

Hij kan niet zeggen dat hij het niet geprobeerd heeft, zijn droombaan vinden. Rudy heeft onder andere stofzuigerdemonstraties gegeven bij mensen thuis en is een periode leerling-schilder geweest. “Ik heb altijd wel dingen geprobeerd”, vertelt hij. “Als het mislukte kon ik dat in ieder geval weer doorstrepen.” Rudy (geboren en getogen in Hoorn) kreeg vervolgens verschillende banen in de horeca. “Met heel veel plezier!”, vertelt hij. “Ik voelde me wel thuis in de horecawereld. Want je werkt altijd met gezellige mensen, je maakt makkelijk contact. En daar hou ik gewoon van: mensen om me heen, werken in een team.”

Niet gelukkig

Maar Rudy zag voor zichzelf geen toekomst in de horeca en rondde een opleiding juridische dienstverlening af. “Ik was dus al bezig om de horeca uit te gaan, maar dat was heel moeilijk.” Toen werd hij vader, en kreeg hij een kantoorbaan bij Ahold. Dat beviel hem veel beter, zeker in combinatie met een kind. Maar Rudy bleef twijfelen: is dit wel echt iets voor mij? “Ik was niet gelukkig met de functie en de omgeving, het was gewoon totaal niet mijn wereld.” Hij vertrok bij Ahold en werkte vervolgens bij meerdere werkgevers. Maar het lukte hem niet om zijn weg te vinden. “Ik wist na jaren nog steeds niet wat ik leuk vond. Hoe kon ik dit oplossen? Hoe kon ik mijn droombaan vinden, of in ieder geval een functie waarin ik mezelf kon zijn?”

Via Facebook

“Toen zag ik op Facebook een advertentie over gratis loopbaancoaching. Eerst was ik nog best wel sceptisch: dat zal wel geld kosten.” Na flink wat aarzeling zet hij toch de stap om zijn gegevens achter te laten en komt zo in contact met loopbaancoach Marloes. “Zij luisterde heel goed naar mij. Zo ontdekte ik mijn sterke en minder sterke kanten, wat bij mij past en wat niet. We zijn op zoek gegaan naar werk dat bij mij past, een baan die mij constant uitdaagt omdat ik mij anders ga vervelen. Ik zag een vacature bij de Belastingdienst, een dienstverlenende functie. Marloes was direct enthousiast, maar ik niet direct. Want wie vindt het nou leuk om zo’n blauwe envelop te ontvangen?” Samen namen ze de vacature punt voor punt door. Wat bleek? Rudy had toch wel heel veel raakvlakken met de functie. Puntje bij paaltje: sinds 1 september werkt Rudy bij de Belastingdienst.

Meer kennis

“We zijn nu enkele maanden verder en ik ben nog steeds heel erg blij met mijn keuze, het is een hele goede stap geweest om bij de Belastingdienst te solliciteren. Het is voor mij een stap in de goede richting. En dankzij Marloes heb ik dat ontdekt. Zij zag mijn kwaliteiten en liet mij een pad bewandelen die ik zelf niet zo snel gekozen zou hebben. Het traject met Marloes heeft mij niet alleen een baan gebracht, maar ook meer kennis over wat ik wil en wie ik ben. Zij nam de tijd om mij te begrijpen. Daar ben ik Marloes heel dankbaar voor.”

Ook hulp nodig bij je volgende stap naar (ander) werk? Meld je vrijblijvend aan bij www.nhnwerktdoor.nl.

Aanmelden

Back To Top